cellulitis

Pressotherapie bij cellulitis: Een veelbelovende aanpak voor het verminderen van cellulitis

Cellulitis, vaak aangeduid als de “bobbeltjes” of “kwark” op de huid, is een veelvoorkomend probleem bij mensen, vooral bij vrouwen. Ondanks het feit dat cellulitis veel voorkomt, is het een uitdaging om effectieve behandelingen voor cellulitis te vinden. Een nieuwe aanpak die veelbelovend is, is pressotherapie. In dit artikel gaan we dieper in op de wetenschap achter pressotherapie en de mogelijke rol ervan bij het verminderen van cellulitis.

Wat is cellulitis?

Cellulitis is een veelvoorkomend cosmetisch probleem dat wordt gekenmerkt door een bobbelige huid, meestal rond de dijen, billen en buik. Het ontstaat wanneer vetophopingen door het bindweefsel onder de huid drukken, wat resulteert in een hobbelige, sinaasappelhuidachtige uitstraling.

Hoewel het geen ernstige medische aandoening is, kan cellulitis het gevoel van eigenwaarde en het lichaamsbeeld aantasten.

Cellulitis wordt meestal veroorzaakt door een slechte bloed- en lymfecirculatie en door het vasthouden van overtollig vet en vocht, meestal veroorzaakt door:

  • Hogere hormoonproductie dan normaal.
  • Te veel calorierijk voedsel.
  • Gebrek aan lichaamsbeweging.
  • Het dragen van strakke kleding.
  • Stress
  • Genetisch erfgoed

Er zijn 4 soorten cellulitis volgens hun uiterlijk en hun verband met de consistentie van het weefsel.

  • Harde of vezelige cellulitis: Meestal ziet deze cellulitis eruit bij jonge vrouwen, atleten of dansers.
  • Sclerotische cellulitis of oedemateuze lipodystrofie (sinaasappelhuid): Begint normaal gesproken in de puberteit en verergert in de menopauze.
  • Zachte of slappe cellulitis: Komt meestal voor na de leeftijd van 40 jaar.
  • Gemengde cellulitis: Combinatie van een van de bovengenoemde

Pressotherapie, ook bekend als lymfedrainage massage of pneumatische compressietherapie, is een niet-invasieve behandeling die gericht is op het verbeteren van de lymfecirculatie en het verminderen van vochtretentie in het lichaam. Er worden speciale manchetten gebruikt die achtereenvolgens compressie toepassen op verschillende delen van het lichaam, waardoor het natuurlijke ritme van het lymfestelsel wordt nagebootst.

Nymph heeft een speciaal massageprogramma voor het verbeteren van cellulitis :

Modus D pakt cellulitis aan door middel van verschillende mechanismen. Een belangrijk onderdeel van het systeem is de volledige druk die wordt toegepast via de manchet. Deze druk wordt strategisch aangepast en toegepast op de doelgebieden, zoals de dijen, billen en buik, om de bloedcirculatie te verbeteren, de lymfedrainage te stimuleren en de afvoer van toxines en overtollig vocht te bevorderen.

Door de verbeterde bloedcirculatie en lymfedrainage kunnen de vetophopingen die cellulitis veroorzaken geleidelijk worden afgebroken en afgevoerd. Bovendien helpt Modus D bij het verstevigen van de huid en het verbeteren van de algehele textuur, waardoor de zichtbaarheid van cellulitis wordt verminderd en de huid een gladdere, stevigere uitstraling krijgt.

De voordelen van pressotherapie bij cellulitis:

  1. Verbeterde circulatie:
    Pressotherapie verbetert de bloedcirculatie, wat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels bevordert en tegelijkertijd helpt bij de afvoer van metabolische afvalstoffen.
  2. Verminderde vochtretentie:
    Door de lymfedrainage te vergemakkelijken, helpt pressotherapie bij het verminderen van vochtretentie en zwelling, die vaak bijdragen aan de ontwikkeling van cellulitis.
  3. Verzachten van huidtextuur:
    De zachte druk die wordt uitgeoefend tijdens pressotherapie kan helpen om vetophopingen af te breken en gelijkmatiger te verdelen, waardoor de huid er gladder uitziet.
  4. Ontgifting:
    Door de afvoer van gifstoffen en metabolisch afval te bevorderen, ondersteunt pressotherapie de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam, wat kan bijdragen aan de vermindering van cellulitis.
  5. Ontspanning en stressvermindering:
    Veel mensen vinden pressotherapiesessies ontspannend en rustgevend, en bieden een mentale en emotionele adempauze van de dagelijkse stress.

Het is belangrijk om te weten dat de resultaten van persoon tot persoon kunnen verschillen en dat pressotherapie gecombineerd moet worden met andere maatregelen zoals een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging en de juiste huidverzorging om de beste resultaten te behalen. 

Combinatietherapieën:
Pressotherapie wordt vaak gebruikt in combinatie met andere cellulitisbehandelingen, zoals radiofrequentie, ultrageluid of topische crèmes, om de resultaten te verbeteren. Deze synergetische benaderingen pakken verschillende aspecten van cellulitisvorming aan, waaronder vetophoping, fibreus weefsel en huidverslapping.

Conclusie:

Pressotherapie biedt een niet-invasieve en holistische benadering van cellulitisvermindering door lymfedrainage te bevorderen, de bloedsomloop te verbeteren en te helpen bij ontgifting. Hoewel verder onderzoek nodig is om de effectiviteit op lange termijn volledig te begrijpen, hebben veel mensen positieve resultaten gemeld met regelmatige pressotherapiesessies.

Zoals bij elke cosmetische behandeling is het essentieel om een gekwalificeerde zorgprofessional te raadplegen om de meest geschikte aanpak te bepalen op basis van individuele behoeften en doelen. Met het potentieel om de onderliggende factoren die bijdragen aan cellulitis aan te pakken, is pressotherapie een veelbelovende optie voor mensen die op zoek zijn naar een gladdere, stevigere huid.

Gebruik van een Pressotherapie systeem

Het systeem van Nymph bestaat uit een pomp en 1 of meerdere manchetten, deze zijn gemakkelijk te gebruiken, veilig en effectief. Het is belangrijk dat u de instructies opvolgt die uw verpleegkundige, therapeut of arts u heeft gegeven.

Voordat u het systeem gebruikt, moet u compressieverbanden of kousen verwijderen. Zorg ervoor dat u op een comfortabele positie zit, plaats indien nodig een cilindrische katoenen bandage of tricotsteek op de aangedane ledemaat. Plaats het manchet op de te behandelen ledematen en sluit het manchet aan op de pomp.

Pas de instellingen van de pomp aan voor herstel na sporten is dit programma D, schakel vervolgens de pomp in.

De manchet zal afwisselend worden opgeblazen en weer leeglopen en zo een zachte massage geven. Dit stimuleert de bloed- en lymfestroom in uw aangedane ledemaat. Als de druk te hoog is en u ongemak ervaart, kunt u de drukinstelling op de pomp verminderen. Dit kan zelfs tijdens de al lopende therapiesessie.

Het is belangrijk dat u de instructies die u worden gegeven met betrekking tot de duur en de frequentie van het gebruik, volgt. 

Na het voltooien van de therapie moeten het manchet en eventuele katoenen bandage worden verwijderd. Als u compressiekleding draagt, kunt u dit weer aantrekken. Ervaring gedurende vele jaren heeft aangetoond dat er zeer weinig problemen zijn ondervonden door personen die dit systeem gebruiken. Als u echter buiten adem raakt of uw ledemaat gezwollen of pijnlijk wordt, of als de huid tijdens de behandeling rood en ontstoken raakt, moet u onmiddellijk stoppen en uw behandelend arts zo snel mogelijk informeren.

Share:

Related Posts

Nach oben scrollen